Medija centar 016: Nova Naša reč osnovana 25. novembra 2011. godine

Loading

Ево прилога на сајту Нове наше речи поводом годишњице прославе: Ових дана симболично и скромно, како нам прилике допуштају, али пуна срца и са поносом, обележавамо седам година постојања и рада Нове Наше речи.

Први број новооснованог недељника, чији је оснивач истоимено Удружење грађана, појавио се пред читалаштвом 25. новемра 2011. године. У том тренутку многи наши пријатељи су постављали питање “шта ће вам то, штампани медији, нарочито локални, се гасе”. Искрено, ни после седам година упорне и свакодневне борбе да Лесковац и Јабланички округ имају свој недељник и једини штампани медиј, нисмо баш сигурни да знамо одговор на то питање. Како год, пред вама, који нас очигледно читате, сматрате да Нова Наша реч треба и даље да постоји, налази се 349 број.
Нова Наша реч је хроничар Лесковца и округа, медиј који своју уређивачку политику темељи на професионалном и слободном новинарству, уз поштовање Закона о јавном информисању, Кодекса новинара Србије и домаћих и међународних стандарда у извештавању.
Сем у принтаном облику, изабране текстове можете да прочитате и на sajtu   www.novanasarec.org.rs.

Странице Нове Наше речи су отворене, што показује и велики број наших сарадника чије текстове објављујемо. И, такође, с апоносом можемо рећи да скоро толико коико постојимо, сваког петка у Новој Нашој речи осване и нови стрип младих аутора из Лесковачке школе стрипа. Остало, можете да проверите сами. Нова Наша реч је једини штампани медиј јужно од Ниша.

Редакција

 П.С.

Нову Нашу реч припрема редакција у саставу: Никола Милићевић, гланви и одговорни уредник, Љиљана Стојановић, заменик главног и одговорног уредника, Владимир Тасић, технички уредник, Иван Спирић и Сава Димитријевић, новинари.

 

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: