Grad Leskovac: Bolji uslovi za rad u obrazovanju

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Град Лесковац константно ради на побољшању услова у свим васпитно-образовним установама. За њихово функционисање сваке године се опредељују све већа средства – за 2019. годину предвиђено више од 630 милиона динара – објављено је на званичном сајту Града Лесковца.

„Поред квалитетног образовања веома је важна и безбедност ученика. Град константно доприноси томе, с једне стране, улагањем у саобраћајну сигнализацију: у близини школе уграђени су такозвани “лежећи полицајци”, поправљени и постављени саобраћајни знакови, саобраћајна огледала али и ограде око школа“, рекла је Бранкица Стаменковић, члан Градског већа, и додала да су сада ограђене обе школе, Трговинско-угоститељска школа и ОШ „Трајко Стаменковић“ за шта су одвојена средства из буџета Града.

Додала је и да је у истуреном одељењу ОШ „Бранко Радичевић“ у Међи саниран кров и за ту намену из буџета Града издвојено је око 600 хиљада динара. Деци су обезбеђени бољи и квалитетнији услови за школовање.

Градимир Илић, директор Трговинско-угоститељске школе у Лесковцу, истакао је да ће се у току године кренути са потпуном реконструкцијом ове васпитно-образовне установе.

Директорка ОШ „Трако Стаменковић“ Сучица Илић,додала је да је сада ниво безбедности деце подигнут на виши ниво.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: