Škola stripa „Nikola Mitrović Kokan“- Leskovac: Sedmi konkurs za najbolјi strip kaiš, rok 15. maj

Loading

LESKOVAC – Poštovani, obraćamo Vam se sa pozivom da učenici Vaše škole uzmu učešća u Sedmom konkursu za strip kaiš, organizovanom u sklopu najstarijeg i najmasovnijeg strip festivala na prostoru bivše SFRJ, Balkanskih smotri mladih strip autora. Balkanska smotra mladih strip autora 2019. godine obeležava dvadeset i prvo izdanje, i u sklopu festivala Leskovačka škola stripa „Nikola Mitrović Kokan“ u saradnji sa Sindikatom obrazovanja Jablaničkog okruga, Učitelјskim društvom Leskovac i „Novom Našom reči“ raspisuje Sedmi konkurs za Najbolјi strip kaiš. Strip kaiš je strip od dva, tri ili četiri kadra koji se nalaze u istom redu i pričaju jednu priču. Ispod prilažemo jedan primer toga šta strip kaiš jeste i kako bi približno trebalo da izgleda.

Radove treba poslati najkasnije do 15. maja na adresu: Sindikat obrazovanja Srbije – Regionalni centar Leskovac, ul. Janka Veselinovića 2, lokal 6, 16000 Leskovac,  uz podatke o starosti učesnika, škole iz koje dolazi i kontakt informacijama učenika. Radove treba slati sa naznakom: „Za strip konkurs“.

Pristigle radove žiriraće žiri u sastavu: Nikola Milićević (urednik Nove naše reči i strip teoretičar), Marko Stojanović (predavač u Leskovačkoj školi stripa) i Miloš Cvetković (predavač u Leskovačkoj školi stripa), i dodeliće tri nagrade i to: 
1) Nagrada za uzrast do 10 godina 
2) Nagrada za uzrast od 11 – 15 godina
3) Nagrada za uzrast od 16 – 19 godina.

Pomenute tri nagrade sastojaće se u priboru za crtanje kakav koriste profesionalni strip crtači i izdanja edicije Leskovački strip, kao i objavlјivanju nagrađenih stripova u listu „Nova naša reč“. Pribor za crtanje obezbeđuje Regionalni centar Leskovac Sindikata obrazovanja Srbije i Učitelјsko društvo Leskovac. Svi učesnici konkursa dobiće zahvalnice i (ili) kataloge 21. Balkanske smotre, a  isto važi i za škole iz kojih su pristigli radovi, kao i za učitelјe škola iz kojih su radovi došli. Najuspeliji radovi biće izloženi na otvaranju 21. Balkanske smotre mladih strip autora 28. juna 2018. godine u 20 časova u Galeriji Leskovačkog kulturnog centra.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: