Poljoprivredno savetodavna stručna služba Leskovac: Zimska škola za poljoprivrednike

Loading

LESKOVAC – Zbog animiranja i informisanja poljoprivrednika Zimsku školu, ove godine organizovali smo u Bojniku, Lebanu i Brestovcu. Kroz ovu školu bile su obuhvaćene sve grane poljoprivredne proizvodnje  voćarstvo, ratarstvo, povrtarstvo, zaštita bilja, a takođe upoznali smo ih sa novinama u poljoprivrednoj proizvodnji, kazao je Nenad Stefanović, savetodavac za voćarstvo i vinogradarstvo.

Poljoprivrednici iz ovog kraja imali su priliku da čuje nešto više o konzervaciji kabaste stočne hrane od savetodavca za stočarstvo Dejana Ranđelovića. On je govorio i o podsticajima u stočarstvu.

Treći dan tradicionalne  Zimske škole za poljoprivredne proizvođače, u organizaciji Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Leskovac održan je u Brestovcu. Teme predavanja u Brestovcu bile su i organska proizvodnja, jačanje konkurentnosti kroz podizanje standarda  u primarnoj proizvodnji voća i povrća, predpristupni fondovi IPARD, ključne tačke u berbi sa aspekta prerade voća, primena dobre higijenske prakse u proizvodnji malina, kao i podrška interesnom udruživanju, razvoju i rebitalizaciji zemljoradničkog zadrugarstva – prenosi TV 4S.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: