Vlasinska vila – Vlasotince: “Obojimo svet bojama radosti” i “Sreću čine male stvari”

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Минулог викенда чланови  Удружења „Власинска вила“ наставили су са реализацијом својих идеја. Наиме, са првим сунчаним данима колоритним сликама оплеменили су и улепшали простор поред реке Власине. Некада је тако мало потребно да унесемо радост и ведрину у свакодневницу, кажу нам из овог удружења, а ми се управо то трудимо да урадимо. Поштујући пароле „Обојимо свет бојама радости“ и „Срећу  чине мале стваре“, чланови удружења улепшали су својим суграђанима још један детаљ поред реке Власине. Тако је коцка од бетона, наизглед неугледна, а у ствари бунар, ове недеље добио ново осликано „одело“, а за то су се потрудили ентузијасти који су то извели уз мало боја и много добре воље и створили мало чудо које ће шетачима привући свакако пажњу.

„Наш мали тим функционише складно, посебно када видимо резултате оног што смо урадили, а потврда да смо урадили праву ствар долази управо од наших суграђана. Волимо свој град, а посебно део поред реке, који нам је природа  несебично подарила и који теба љубоморно да чувамо и негујемо. И зато нам је стало да овај, а и друге делове града учинимо лепшим, пријатнијим, у складу са нашим могућностима. Наше удружење је неформално и сами обезбеђујемо средства за  све наше активности. Прошле године смо осликали кућицу поред стазе, а током ове мале акције осликали смо један од три бунара на стази, а жеља нам је била да се мало вратимо у свет детињства. Тако смо га осликали да подсећа на мотиве из бајке, а за то су се побринули наши млади сликари Јован и Александар Спасић. Поред њих, у акцији су учествовали и браћа Марко и Душан Станковић, Јадранка Стаменковић, Селена Видојевић и мала Хелена. Припремили смо и путоказ са лепим порукама, али смо одустали од постављања, пошто су, на жалост , све табле које смо прошле године поставили у оквиру акције „Знакови поред пута“ поскидане и нестале“, каже Татјана Илић из Удружења „Власинска вила“.

Из удружења кажу да је жеља да окружење у којем живимо, а које је само по себи лепо, сви заједно очувамо и уколико можемо оплеменимо – преноси лист Власина.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: