Nedelja Srbistike: Pobednik Gimnazija iz Lebana – Milena Tomović, Jovana Trajković, Filip Dinić i Mihajlo Stevanović (predmetni profesor Dušan Blagojević)

Loading

LEBANE – U okviru prvog dana Nedelje Srbistike uspešno je realizovano elektronsko interaktivno takmičenje iz srpskog jezika i književnosti koje je održano na Filozofskom fakultetu u Nišu – prenosi Infocentarjuga.

Učestvovalo je četrdeset i četvoro (44) učenika, odnosno jedanaest (11) ekipa. Timove su činili učenici četvrte godine gimnazija i srednjih stručnih škola iz Babušnice, Blaca, Lebana, Leskovca, Niša i Kuršumlije.

Pobednik takmičenja je ekipa Gimnazije iz Lebana, koju su činili učenici Milena Tomović, Jovana Trajković, Filip Dinić i Mihajlo Stevanović (predmetni profesor: Dušan Blagojević).

Drugo mesto zauzela je ekipa Kuršumlijsko-podujevske gimnazije iz Kuršumlije: Ivona Minić, Milica Đorđević, Slađana Radoičić i Ivana Milutinović (predmetni profesor: Milija Jevremović).

Treće mesto osvojila je ekipa Gimnazije ,,Bora Stankovićˮ iz Niša: Danica Popović, Katarina Anisijević, Tamara Ilić i Strahinja Kostadinović (predmetni profesor: Nađa Đorđević).

Dodela nagrada prvoplasiranim ekipama biće obavljena na manifestaciji povodom obeležavanja Dana maternjeg jezika (21. februara 2019. godine u 19 časova u amfiteatru 21 na Filozofskom fakultetu u Nišu).

Departman za srpski jezik i Departman za srpsku i komparativnu književnost zahvaljuju svim učesnicima i njihovim nastavnicima na učešću.

Takmičenje iz srpskog jezika i književnosti je ove godine osmišljeno je u vidu ekipnog nadmetanja, pomoću mobilnih telefona i posredstvom veb-aplikacije „kahoot“!

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor