Glasnik Medija centar 016: Nina Stanisavljević promovisana u kategoriju vrhunski sportista medjunarodnog ranga

Loading

LESKOVAC – Odlukom komisije Olimpijskog komiteta Srbije i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, od danas grad Leskovac i Plivački klub “Dubočica” imaju vrhunskog sportistu medjunarodnog ranga.
Po pravilniku o nacionalnoj kategorizaciji vrhunskih sportista, Nina Stanisavljević je promovisana u kategoriju vrhunski sportista medjunarodnog ranga.
Nina je najmladja plivačica u istoriji srpskog plivanja koja je uspela da ispuni normu za ovu laskavu titulu.
Koliko je ovo vredan rezultat govori činjenica da je na zimskom prvenstvu Srbije, održanom decembra prošle godine u Zrenjaninu, Nina isplivala za 19 stotih brže od rekorda koji je deset godina držala naša najpoznatija plivačica Nadja Higl i samo tri stotinke sporije od aktuelnog rekorda Srbije koji drži naša reprezentativka Mila Medić.
Nina je inače seniorski prvak Srbije u disciplinama: 50 i 100 m kraul, 50 i 100 m prsno, 100 mix, prvak je Centralne Evrope u discipline 100 m prsno, učesnica Evropskog juniorsko prvenstva u Finskoj, Mediteranskih juniorskih igara na Kipru, nastupala za juniorsku reprezentaciju Balkana u Italiji, a ove godine je tek čekaju novi izazovi i takmičenja.
 
Srdačan pozdrav,
PK “Dubočica” – Leskovac

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor