Opština Vlasotince osvojila prvu nagradu u oblasti “Odgovornost i vladavina prava”

Loading

VLASOTINCE – Opština Vlasotince osvojila je prvu nagradu u oblasti Odgovornost i vladavina prava, u okviru prvog Nacionalnog godišnjeg takmičenja za izbor najbolje prakse u primeni principa dobre uprave na lokalnom nivou za 2018. godinu. Nagrada je pripala vlasotinačkoj opštini zato što je u saradnji sa opštinom Bojnik, kroz postupak uspostavljanja i upravljanja telom za rešavanje problema napušetenih pasa, postupala uvažavajući načela odgovornosti i poštovanja relevantnih pravnih normi, stoji, između ostalog, u obrazloženju odluke.

  • Opština Vlasotince je ispoštovala sve propise realizujući projekat Prihvatilišta za napuštene životinje, to je činjenica, ali naši građani od tog projekta očekuju više – očekuju da pasa jednostavno ne bude na ulicama. To treba da reši izgradnja azila. Zato je lokalna samouprava kupila parcelu koja se naslanja na onu na kojoj se nalazi prihvatilište i nam je da tu napravimo azil – kaže predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović.

U ostale tri kategorije – efikasnost i delotvornost, transparentnost i učešće javnosti u radu lokalne samouprave i ravnopravnost i odsustvo diskriminacije –  pobedili su Novi Pazar, Ruma i beogradska opština Vračar. Pobednici u svakoj od kategorija dobili su i novčanu nagradu u iznosu od po 3.000 dolara.

Nacionalno takmičenje za izbor primera najboljih praksi u primeni principa dobre uprave na lokalnom nivou realizuje se u okviru projekta „Unapređenje dobrog upravljanja na lokalnom nivou“ koji realizuju Ministartsvo državne uprave i lokalne samouprave i Stalna konferencija gradova i opština, u okviru programa SWISS PRO.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: