Parlament privrednika Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga: Kako održati vitalnost kompanije

Loading

LESKOVAC – U Vranju je održan sastanak Parlamenta privrednika Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga, a tema je bila  „Kako održati vitalnost kompanije i konsolidovati poslovanje“.

Sastanak je otvorio Slađan Disić, predsednik parlamenta privrednika Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga, koji je istakao da Privredna komora Srbije, u saradnji sa Ministarstvom privrede i pravde, Međunarodnom finansijskom korporacijom i uz podršku Vlade Švajcarske, realizuje program „Rešavanje pitanja zaduženja i prestanka poslovanja privrednih subjekata u regionu Zapadnog Balkana“.

Privrednicima su se, pored predsednika Parlamenta, obratili gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, dekan Bankarske akademije prof. dr Dejan Erić i predsednica Privrednog suda u Leskovcu.

Sastanak Parlamenta privrednika bio je prilika da se privrednici okupe i nauče nešto više o uslovima poslovanja, tržišno održivih kompanija i privrednom ambijentu, ali i da nauče kako da uz pomoć Privredne komore Srbije razviju biznis, održavaju ga i unapređuju.

Prof. dr. Deja Erić govorio je o merama i postupcima za očuvanje vitalnosti kompanija, pravovremenom reagovanju na zahteve tržišta, izbegavanju krize, ozdravljenju i restruktuiranju poslovanja i rešavanju problema korišćenjem raspoloživih instumenata.

O medijaciji i finansijskom restrukturiranju govorila je Božana Jakišić ispred Privredne komore Srbije. Ona je pozvala prisutne privrednike da koriste uslugu medijacije Privredne komore Srbije kako bi brže rešili probleme u poslovanju, uz manje troškove i bez vođenja sudskog spora.

Ljiljana Matić, sudija Privrednog suda u Beogradu, govorila je o stečajnom postupku u funkciji konsolidacije i nastavku održivog poslovanja.

Na kraju sastanka privrednici su imali priliku da postave pitanja i dobiju odgovore od eminentnih stručnjaka.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor