Glasnik – Medija centar 016: Dušan Dojčinović, leskovački pisac i aforističar

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Душан Дојчиновић, лесковачки писац и афористичар, послао је писмо нашем уредништву, које објављујем уз незнатну допуну и редактуру.

Како каже, да није било реченице чувеног лесковачког  књижевника проф. др Душка Јањића, да је приметио његов, обиман књижевни опус, који је стварао на завичајном одељењу Народне библиотеке, више од десет различитих књижевних врсти жанровски различитих, не би ни дошао до мотивације за сусрет са новинаром из Ниша који је урадио с њим обимнију репортажу крајем 2018. године у Библиотеци «Радоје Домановић».

Он просто живи са својим делима: романима, новелама, драмским комадима једночинкама, збиркама прича и песама, као и емотовањем прилога о њему у Националном дневнику.

«Кочи га проблем у њему, као што је и нестрпљење, али и да нађе, како сам каже, сигурног издавача за новелу : «Ја сам Оно» за чије му је писање Стефан Митић Тићми, колега по перу, кога изузетно цени, зажелео срећу у писању

Нова Поетика ( Београд) понудила је Душану Дојчиновићу уговор, од прегршт наслова, за роман првенац: «У поткровљу Барбара», али је финсијска немогућност одгодила планове.

Такође, мисли Дојчиновић, да чуда постоје, али се боји да ће новела о Св. Василију Острошком бити немогућа мисија, до 12. маја ове године, ако му у томе, не помогне град Лесковац као и црквени кругови.

С поштовањем осведоченом пријатељу, ренцезенту, и новинару Данилу Коцићу, романописац и поета Душан Дојчиновић, Лесковац

П.С.

Рад Душана Дојчиновића представљен је у студији – хрестоматији Данила Коцића „Лесковачки писци – трагови и трагања“ (Лесковац 2016).

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: