Vojkan Ristić, pisac, dopisnik lista „Danas“: Četrnaesta knjiga poznatog novinara

Loading

LESKOVAC – „Dosije novinar“ četrnaesta je knjiga Vojkana Ristića, koja se pojavila prošle godine, kada je, u produkciji Izdavačkog preduzeća „Čigoja štampa“, ovaj izuzetno talentovani pisac i novinar lista „Danas“, objavio roman „Engleski izdavač“, koji je na jugu Srbije prodat u rekordnom tiražu.

 Delo Vojkana Ristića (52) „Dosije novinar“ objavilo je Udruženje književnika Vranja (UKV), a knjigu je uredila profesorica Neda Todorović, sa Fakulteta političkih nauka u Beogradu, koja u svojoj recenziji navodi, izmedju ostalog, da se radi o „knjizi koja se čita u jednom dahu“.
„Ovo je istovremeno opelo jednoj zemlji, omaž jednoj profesiji , esej o mentalitetu jednog nesrećnog naroda, geopolitička studija, oda ljubavi posvećenika prema medijima, urednicima, kolegama – navodi u recenziju dugogodišnja šefica Katedre za novinarstvo FPN.

Reč je o autobiografskim esejima u kojima Ristić, piše o svom žurnalističkom iskustvu u proteklig trideset godina kao novinar Agencije Beta, Borbe, Televizije Beograd, Naše Borbe, Radio Beograda, TV Beograd i „Danasa“ gde je stalni dopisnik sa juga Srbije od 2007. godine.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor