Glasnik Medija centar 016: Obeležen Međunarodni dan civilne zaštite

Loading

ЛЕСКОВАЦ – У Лесковцу је данас свечаном седницом Штаба за ванредне ситуације обележен Међународни дан цивилне заштите, у присуству припадника цивилне заштите, Градског штаба за ванредне ситуације, градоначелника Лесковца и команданта Градског штаба за ванредне ситуације др Горана Цветановића, представника Полицијске управе Лесковац, Војске Србије.

Овај дан се обележава у целом свету почев од 1990. године одлуком Генералне скупштине Међународне организације цивилне заштите, са циљем да се укаже на витални значај и улогу служби цивилне заштите у случају свих типова несрећа и катастрофа и суочавању са њима и да се ода признање за њихове напоре, жртве и подвиге.

Начелник Одељења за ванредне ситуације у Лесковцу Ивица Ранђеловић, на почетку седнице, одржао је презентацију о цивилној заштити, о њеним циљевима и задацима, као и о капацитету људи и њиховој спремности за брзо деловање у ванредним ситуацијама.

Захвалнице најхрабријима уручио је градоначелник Лесковца др Горан Цветановић, који се обратио присутнима: „Међународни дан који се данас обележава подсећа колико је велика обавеза свих нас да знамо на који начин треба да заштитимо, помогнемо у ванредним ситуацијама, свима онима којима је та помоћ неопходна.

Захвалан сам свим представницима цивилне заштите и професионалним јединицама Сектора на њиховој храбрости и спремности да помогну угроженима, не размишљајући о последицама. По речима Толкина „Свет припада храбрима.“

Градоначелник је честитао Међународни дан цивилне заштите свим припадницима сектора, припадницима полиције Лесковца и Војске Србије – објављено је на званичном сајту Града Лесковца.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor