Leskovac: Goran Cvetanović primio igrače futsala Ukrajine i Srbije

Loading

LESKOVAC – Povodom sutrašnje međunarodne prijateljske utakmice futsala između reprezentacija Srbije i Ukrajine, predstavnici obeju reprezentacija boravili su u Leskovcu i danas posetili gradonačelnika Leskovca dr Gorana Cvetanovića. „Za uspešne sportiste i njihov uspešan rezultat potrebno je obezbediti adekvatnu infrastrukturu koja će im omogućiti dobre uslove za treniranje.

Sa ponosom želim da istaknem da imamo jedan od najsavremenijih terena sa veštačkom travom izgrađenim po FIFA standardima.

Juče je naš grad posetio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić koji je tom prilikom najavio gradnju jednog od najmodernijih pokrivenih fudbalskih stadiona sa reflektorima. Savremeni sport predstavlja ogromno dostignuće modernog društva i važno društveno blago. Sport je i jedna od pokretačkih snaga svake zemlje. Trudimo se da pratimo trendove i učinimo da Leskovac ide u korak sa vremenom, pa čak i ispred njega,“ – kazao je gradonačelnik Cvetanović, a objavljeno je na zvaničnom sajtu Grada Leskovca.

On je sve prisutne podsetio da je naš grad krajem prošle godine posetio selektor futsal reprezentacije Srbije Goran Ivančić i da su tom prilikom razgovarali o ekspanaziji futsala. „Velika mi je čast što su dve reprezentacije futsala izabrale naš grad za domaćina ove utakmice. Potrudili smo se da ovaj događaj promovišemo i kod školaraca i pozvali ih da dođu i vide vršnjake koji su odabrali sport kao stil života.

Mi ćemo svakako navijati za našu reprezentaciju, ali neka bolji tim pobedi, a najvažnije je to da ćemo uživati u dobroj utakmici“, dodao je gradonačelnik, dr Goran Cvetanović.

Goran Ivančić, tim menadžer reprezentacije Srbije i Valentin Vakula, sportski direktor futsal reprezentacije Ukrajine, istakli su da su veoma zadovoljni uslovima koje im je grad Leskovac pružio i da je ova utakmica dobra priprema za kvalifikacione turnire za Evropsko prvenstvo u Letoniji septembra 2019. Srbija je u grupi sa Bosnom i Hercegovinom, Portugalijom i Moldavijom, a Ukrajina sa Severnom Makedonijom, Belgijom i Rumunijom. Kvalifikacioni turniri održaće se krajem marta u Skoplju, odnosno Mostaru.

Na konferenciji su govorili i reprezentativci srpskog i ukrajinskog tima Nemanja Milanović i Eduard Nagordi.

Međunarodna prijateljska utakmica futsala između reprezentacija Srbije i Ukrajine odigraće se u Sportsko-rekreativnom centru „Dubočica“ u subotu, 2. marta 2019. godine sa početkom u 18 časova, a ulaz je besplatan.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: