Vlasotince: Predstavljena zbirka „Korak“ talentovane leskovačke pesnikinje Gorice Doderović

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Национални дан књиге, 28. фебруар, обележили смо отпочињањем новог циклуса, представљања завичајних писаца и њихових књига. У програму, који смо назвали „Читајући четвртком“, част да се прва представи имала је лесковачка песникиња Горица Додеровић. Она је власотиначкој публици приказала своју последњу, четврту збирку песама, под називом „Корак“ – записано је на званичном сајту Народне библиотеке „Десанка Максимовић“ у Власотинцу. 

„Лако смо се одлучили да Горица буде наш први гост у програму „Читајући четвртком“. Начин на који говори своје стихове, снага њене изражајности и поетске надахнутости такве су да се мало ко може мерити са њом“, казао је на отварању вечери Срба Такић, директор библиотеке.

„Њена је поезија сва у грчу, преиспитивању, самоосуди, али и надању, оптимизму и вери у боље. Као да својим песмама преузима на себе грехе овога света и стихом нуди избављење“, додао је он.

Горицино поетско говорење публика је више пута награђивала аплаузима, а после званичног програма још дуго се задржала са њом у разговору.

Ово је поетско вече својим наступом обогатила и Ивана Петровић, прочитавши рецензију књиге „Корак“. Истовремено, прочитала је део из своје књиге „Језичара“, која ће бити представљена у неком од наредних сусрета „Читајући четвртком“.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: