Narodni muzej Leskovac: Izložba mr slikarstva Zorana Kostića „Lepota nikada ne misli apstraktno“

Loading

LESKOVAC – U galeriji Narodnog muzeja u Leskovcu otvorena je izložba ženskih portreta pod naslovom „Lepota nikada ne misli apstraktno“ autora Zorana Kostića. Izložba „Lepota nikad ne misli apstraktno“ prikazuje ženske portrete kojima autor, izborom modela, tehnike, kolorita, načinom na koji tretira glavni motiv, pokazuje da žena jeste otelotvorenje lepote, naročito u intimnim momentima, pozirajući potpuno iskreno i otvoreno.

„Zoranov naturalistički pristup je u velikoj meri ostvaren, što njegov opus čini još zanimljivijim, jer on na taj način kombinuje artificijelnost slikanog iskaza i intime momenta. Slikar na ovaj način, portretisanim osobama superiorno brani svoj predlog jednog specifičnog eskapizma“, rekla je na otvaranju izložbe Jasmina Zlatković, istoričar umetnostina otvaranju.

Zoran Kostić, magistar slikarstva, rođen je u Leskovcu 1962. godine. Redovni je profesor na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu, gde predaje crtanje i slikanje. Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije i dobitnik nekoliko prestižnih nagrada iz oblasti slikarstva.

 

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: