Stefana Stanivuk Veselinović, pesnikinja, pravnica i pisac: Konkurs za Zbornik filozofske poezije

Loading

BEOGRAD – Stefana Stanivuk Veselinović, pesnikinja, pravnica i pisac raspisala je Konkurs za Zbornik filozofske poezije. Tekst konkurs, koji je emitovan na njenoj FB stranici,objavljujemo u celini:

TEKST KONKURSA:

RASPISUJEM KONKURS ZA ZBORNIK FILOZOFSKE POEZIJE “POEZOFIJA, spoj poezije i filozofije”, koji pravim u spomen mome ocu Slobodanu Stanivuku, koji je bio profesor filozofije i slikar, pa će njegova umetnička slika biti na koricama zbornika

Pravila konkursa:

  1. Učešće je besplatno i svako čija pesma uđe u zbornik će dobiti primerak na poklon na manifestaciji koja će se održati 14. septembra u Beogradu, na dan kad bi mom ocu bio rođendan. Autorska prava se ne plaćaju i slanjem pesama autori daju dozvolu da one budu objavljene u zborniku “POEZOFIJA, spoj poezije i filozofije”. Konkurs je internacionalnog karaktera i pesme mogu da se šalju na srpskom jeziku i srodnim jezicima bivših jugoslovenskih republika.
  2. Može da se pošalje jedna ili više pesama koje odgovaraju kriterijumu pod brojem 3.
  3. pesma ili pesme koje se šalju treba da budu filozofske: da u sebi imaju neku mudrost ili filozofsku pouku ili filozofsku upitanost, da u sebi sadrže neki filozofski stav. U zbornik će ući samo pesme koje odgovaraju ovom kriterijumu. Nije važno koliko su pesme dugačke, niti da li su ranije objavljivane.
  4. pesme se šalju u jednom Word dokumentu, uz kraću biografiju, fotografiju i kontakt podatke na mejl:

poezofija@gmail.com

od 3. marta do 3. maja 2019. Rezultati, tj. koje pesme su ušle u zbornik, će biti saopšteno do kraja juna 2019.

  1. Tri autora čije pesme uđu u zbornik će biti nagrađeni: 1) za pesmu koja je ostavila najdublji utisak na organizatora konkursa, 2) za pesmu koja je ostavila najdublji utisak na zastupljene autore koji dođu na manifestaciju, glasanjem prisutnih autora i 3) za srećnu pesmu – onu koja bude izvučena iz šešira. Nagrade će biti vredne, lepe i originalne, a biće dodeljene na manifestaciji. Nagradni deo takmičenja važi samo za autore koji dođu na manifestaciju. Za autore koji budu zastupljeni u knjizi a ne dođu na manifestaciju, knjiga će biti poslata, pod uslovom da autori plate poštarinu.

Hvala vam svima koji ćete da učestvujete. Topli pozdrav!

Organizator konkursa, pesnikinja, pravnica i pisac

Stefana Stanivuk Veselinović

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: