Medija centar 016 Leskovac: Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović u Medveđi

Loading

MEDVEĐA – Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Republike Srbije i Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, održali su u Medveđi sastanak sa predsednicima opština Jablaničkog okruga i gradonačelnikom Leskovca, a zatim i sa predstavnicima lokalne samouprave u Medveđi – javio je Radio Medveđa.

“Današnjim sastankom je Vlada Srbije pokazala koliko misli na sve opštine, jer su pored potpredsednice Vlade i ministra Udovičića, prisutni i državni sekretari i pomoćnici oba ministarstva”, izjavio je predsednik opštine Medveđa na konferenciji za novinare. Naša bolna tačka – put Medveđa Lebane biće u potpunosti rekonstruisan u toku ove godine. Razgovaralo se i o povezivanju opština Medveđa i Kuršumlija preko Radan planine.

“Ulaganje u putnu infrastrukturu u Jablaničkom okrugu ove godine biće 2 milijarde dinara”, izjavila je potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović. Danas smo razgovarali i o zakonima u oblasti građevinarstva, i što se tiče građevinskih dozvola i zakona o ozakonjenju, ja moram da pohvalim opštinu Medveđa, jer je opština Medveđa iznad proseka u brzini izdavanja građevinskih dozvola i brzini ozakonjenja. Oni su primer ne samo za jablanički okrug, nego i za druge u republici Srbiji. Razgovarali smo i o tome kako da pomognemo JKP Obnova da nabavi potrebnu mehanizaciju za održavanje puteva, kako ne bi republičko preduzeće održavalo lokalne puteve.”

Ministar Vanja Udovičić je istakao da su za Vladu Srbije sve lokalne samouprave ravnopravne i podjednako važne i zahvalio je potpredsednici Zorani Mihajlović na podršci u razvoju ženskog sporta. Udovičić je dodao da je Ministarstvo omladine i sporta u prethodnom periodu pomoglo izgradnju tri hale u Jablaničkom okrugu i da se na tome neće stati.

“Želimo da poboljšamo život mladih, da ih podstaknemo da budu aktivniji, da unapredimo školski sport. Danas smo razgovarali o kapitalnim projektima, ali i o onim manjim, lokalnim, koji doprinose kvalitetnijem životu građana ovog kraja”, rekao je ministar Udovičić.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: