Glasnik Medija centar 016 Leskovac: Novi uspesi Škole stripa “Nikola Mitrović Kokan”

Loading

Osamnaest priznanja na dva međunarodna strip konkursa pripala Školi stipa u Leskovcu

LESKOVAC – Zahvaljujući izuzetnom radu Marka Stojanovića, profesora engleskog jezika, višestruko talentovanog umetnika, dobitnika brojnih nagrada u zemlji i inostranstvu, Škola stripa „Nikola Mitrović Kokan“ zabeležila je nove uspehei osvojila 18 priznanja na dva medjunarodna takmičenja.

Na  Drugom međunarodnom konkursu „Strip kaiš“, u organizaciji Dečjeg kulturnog centra Beograd, tročlani žiri u sastavu Mileta Miloradović, Vladimir Vesović i Dragan Lazarević, dodelio je treću nagradu konkursa polazniku Leskovačke škole stripa Lazaru Nikoliću, a specijalnu pohvalu Ivi Cvetković. Priznanja dobijaju na značaju kad se uzme u obzir da su osvojena u konkurenciji 706 radova iz čitave Srbije, ali i iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Turske, Belorusije i Velike Bitanije.

Škola „Nikola Mitrović Kokan“ je takođe imala uspeha na beogradskom Festivalu subkulture „Paralel“. Pre dva dana šesnaest polaznika Škole stripa dobilo je nagrade u oviru sedmog nagradnog konkursa „Stripovi i ploče“, koji se organizuje u sastavu festivala „Paralel“. U pitanju su Miroslav Nikolić, Danica Dedić, Marko Serafimović, Mina Davić, Jovana Stanković, Andrijana Cvetković,  Jovana Savić, Andrej Stanojević, Rastko Milenković, Mateja Jović, Dunja Avramović, Strahinja Spasić, Anastasija Videnović, Katarina Prokopović, Anđela Savić i Katarina Hadži-Jovančić.

„Treba istaći da Leskovačka škola stripa ima tradicionalno uspeha na ovom konkursu, što je dokazano i ovog puta osvojivši 16 nagrada, pa se ukupan broj priznanja koje su polaznici doneli u Leskovac sa ovog konkursa sa ovim popeo na blizu stotinu“, kaže Marko Stojanović, profesor engleskog jezika, dobitnik brojnih domaćih i međunarodnih nagrada i najzaslužniji za dosada ostvarene velike uspehe leskovačke Škole stripa „Nikola Mitrović Kokan“.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor