Leskovačka karnevalska grupa osvojila prvo mesto na karnevalu „Pročka“ u Prilepu

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић, који од новембра 2018. године обавља и функцију председника Федерације европских карневалских градова у Србији са делегацијом из Србије, протеклог викенда боравио је у Прилепу и Струмици. Цветановић је овом приликом посетио карневале који се годинама уназад одржавају у ова два града из Северне Македоније – саопштава Информативна служба Града Лесковца.

Поред лесковачке карневалске групе, која је својом групном маском „Метаморфоза“ освојила прво место на карневалу „Прочка“ у Прилепу, учествовале су и групе из Раковице, Бање Ковиљаче, Шапца, Беле Цркве, Пожаревца, Врњачке Бање.

Поред Цветановића, у Прилепу и Струмици, боравили су члан борда FECC-а из Немачке Јурген Шмит, члан борда FECC-а из Белгије Гај Ван Дер Ејкен, члан борда FECC-а из Македоније Александар Цицимов, члан борда FECC-а из Раковице Александар Васовић. Делегацију из Србије и све остале госте дочекали су градоначелници Прилепа и Струмице, Илија Јовановски и Коста Јаневски, који су такође чланови Федерације европских карневалских градова.

Председник FECC-а за Европу Ларс Алгел, који је такође посетио прилепски и струмички карневал, је Горану Цветановићу, као новоизабраном председнику FECC-а за Србију, уручио медаљу.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor