Glasnik Medija centar 016: Leskovcu uručena zahvalnica Ministarstva odbrane

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Државни секретар Александар Живковић уручио је захвалнице за успешну сарадњу са Министарством одбране, између осталих, и Граду Лесковцу. Захвалницу је преузео градоначелник  Лесковца др Горан Цветановић – објављено је на званичном сајту Града Лесковца.

Годишња анализа реализације планирања припрема за одбрану у 2018. години, којом је руководио начелник Управе за обавезе одбране Министарства одбране пуковник Драган Котарлић, одржана је јуче у Дому Гарде на Топчидеру. Учесници су анализирали реализацију послова планирања одбране у протеклом периоду, степен израђености, усаглашености и број одобрених планова одбране, у складу са „Планом одбране Републике Србије“ и дефинисали задатке за рад у 2019. години. 

Државни секретар у Министарству одбране Александар Живковић истакао је да то министарство, односно Управа за обавезе одбране као носилац послова координације одбрамбених припрема на нивоу Републике, заједно са субјектима система одбране, улаже напоре да у потпуности спроведе децентрализовани принцип планирања припрема за одбрану и помогне свима да планска документа израде квалитетно, чиме се обезбеђује несметано функционисање земље у ванредном и ратном стању.

Подсетимо. Град Лесковац је први у Србији ускладио свој План одбране са Планом Републике Србије. Са усклађивањем плана започето је 2016. године, нацрт је завршен три месеца пре рока и  Министарство одбране одобрило га је 1. новембра 2016. године –објавqено је на званичном сајту Града Лесковца.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: