In memoriam: Božidar Spasić „Tropša“, čuveni profesor Gimnazije „Stevan Jakovljević“ u Vlasotincu

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ –  У Власотинцу је синоћ, 15. марта 2019. године, преминуо Божидар Спасић „Тропша“, чувени професор Гимназије „Стеван Јаковљевић“ . Професор Спасић рођен је 16. децембра 1931. године у Свођу. Основну школу завршио је у родом месту, а гимназију у Лесковцу. Студирао је географију на Скопском универзитету.

Професор Спасић један је од оснивача Гимназије „Стеван Јаковљевић“ у Власотинцу и међу ученицима је словио за веома омиљенoг педагога. Поред Географије, предавао је и Астрономију и Друштвено уређење.

Колико је био омиљен говори податак да су га сваке године бројне генерације давно свршених гимназијалаца позивале на обележавање годишњице матуре и радо се одазивао. Професор Спасић пленио је шармом и непосредношћу, а последњих године могао се видети готово свакога дана на шеталишту, крај реке Власини, у друштву са пријатељима.

Професор Спасић сахрањен је 17. марта у 14 часова на Власотиначком гробљу.

П.С.

Божидар Спасић био је професор аутору овог прилога. Годинама су се дружили и размењивали животна искуства. Његова смрт је ненадокнадив губитак за његову породицу, бројне пријатеље и све који су га знали и искрено поштовали.

Д. Коцић, главни и одговорни уредник Е-новина ГЛАСНИК – Медија центар 016

www.medijacentar016.com

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor