Glasnik Medija centar 016: PK „Dubočica“- Fantastični rezultati Nine Stanisavljević u Beogradu

Loading

LESKOVAC – U petak, subotu i nedelju, na bazenima SC Novi Beograd, održan je pravi plivački spektakl. Na ovogodišnjem Srbija Open-u, konkurencija nikad jača. Ove godine učestvovalo je 500 plivača iz 62 kluba – iz Srbije, Rusije, Ukrajine, Turske, Grčke, Slovenije, Poljske, Bugarske, Makedonije, Libanona i BiH.

U ovako žestokoj konkurenciji, plivači Dubočice vratili su se u Leskovac sa osvojenih 17 medalja. I ovog puta najbolja srpska junioka Nina Stanisavljević je naprosto briljirala, pa je tako uspela da osvoji čak 13 medalja od čega 8 zlatnih, 4 srebrne i 1 bronzanu i obori 25 nacionalnih rekorda,

Prvog dana, Nina je rušila rekorde Srbije za devojčice do 18 godina u disciplinama 200 prsno i 50 kraul. Drugog dana takmičenja pali su rekordi na 50 prsno do 17 godina i 100 kraul do 16 godina.

Tećeg dana, Nina je uspela da postane najbrža srpska plivačica ikada u disciplini 50 delfin, oborivši najstariji rekord Srbije u ženskoj seniorskoj kategoriji, koji je još davne 2007. postavila naša reprezentativka Danijela Djikanović, plivačica Vojvodine, a u sledećoj trci, Nina obara i rekord Srbije za devojčice do 18 godina u disciplini 100 prsno. 

Treba istaći i to da je Nina na ovom takmičenju isplivala više normi za predstojeća velika takmičenja koja je očekuju jula i avgusta, a to su Evropsko juniorsko prvenstvo u Kazanju (Rusija), Evropski olimpijski festival mladih u Bakuu (Azerbejdžan) i Svetsko juniorsko prvenstvo u Budimpešti (Madjarska).

Muška štafeta Dubočice (Stanisavljević Petar, Milenović Nikola, Pešić Bratislav i Stanković Djordje) za juniore do 18 godina bila je ubedljivo najbolja u disciplinama 4 x 100 kraul i 4 x 100 mešovito. Takodje i Petar Stanisavljević uspeo je da osvoji dve bronze u disciplinama 50 i 100 prsno u juniorskoj kategoriji.

Već sledećeg vikenda, plivači Dubočice Nina Stanisavljević i Bratislav Pešić će pod okriljem reprezentacije Srbije u Zagrebu nastupiti na susretu reprezentacija Srbije, Slovenije, Hrvatske i BiH, odakle ih očekujemo sa još nekom medaljom – saopštavaju iz PK „Dubočica“.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: