JUGpress: Udruženje roditelja i nastavnika „Partnerski za obrazovanje“ otvorilo „Kuću veština“

Loading

LESKOVAC – Udruženje roditelja i nastavnika „Partnerski za obrazovanje“ otvorilo je „Kuću veština“ koja je zamišljena kao mesto okupljanja i druženja dece i mladih kroz inovativne, kreativne i savremene obrazovne programe. „Kuća veština“ izgrađena je na idejama, potrebama i uz pomoć roditelja, sa ciljem da okuplja decu sa teritorije Jablaničkog okruga i šire, posebno onu sa poteškoćama u razvoju, ali i decu sa izuzetnim sposobnostima.

Zoran Ilić, predsednik Udruženja „Partnerski za obrazovanje“, ističe nesebičnu pomoć roditelja da „Kuća veština“ započne rad. „Roditelji su snaga, lokomotiva. Oni su prvi zasukali rukave, krenuli u partnersku akciju i pomogli da se prostor dovede u red. Pored njih podršku su nam do sada pružile i razne društveno odgovorne kompanije i škole, ali očekujemo da nam se pridruže i ostali i daju podršku lepoj ideji sa jasnom vizijom. U „Kući vestina“ ćemo organizovati logopedsko-defektološke radionice, ali je to samo deo programa. Razvijaćemo programe umetnosti, robotike, programiranja, preduzetništva, muziko-terapije, baleta, korektivnih vežbi tela, imati filmski i foto studio, kao i studio drame i scenskog pokreta. Produkt ove svojevrsne kuće znanja biće kontinuirani uspeh na razvoju svake ličnosti u porodici, bez obzira na kom je intelektualnom ili psihofizičkom nivou. Ovo je kuća koja brine o deci, ali i o njihovim roditeljima.“

Aleksandra Veličković je majka petogodišnjeg dečaka sa teškoćama u razvoju. Za nju je „Kuća veština“ prostor u kome će deca poput njenog sina moći da se okupljaju, druže i socijalizuju, ali i imati mogućnost da im se pruži stručna pomoć u rodnom gradu, umesto u Nišu, gde je to do sada bilo najbliže. „Ovo je veoma važno za Leskovac. Mnogi roditelji nisu, na žalost, u mogućnosti da svoju decu vode za Niš Ili da im stvore ovakve uslove za vežbe i terapiju. Cilj nam je svakom detetu, a posebno onima sa smetnjama u razvoju, poboljšamo kvalitet života i odrastanja“.

Programe muziko-terapije vodiće terapeut Ivana Ilić, školu baleta ruska balerina Irina Miljković, školu matematike i robotike profesorka Dušanka Srećković i učenica Lebanske gimnazije Teodora Srećković. Za scenski pokret biće zaduženi Dušan Pavlović, Tanja i Miodrag Krčmarik.

U planu je da učešće u većini programa bude besplatno i finansira se od članarine Udruženja, iz projekata i donacija – objavila je agencija JUGpress.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: