Svetski dan poezije: Izuzetan nastup učenika Gimnazije „Stevan Jakovljević“ u Narodnoj biblioteci „Desanka Maksimović“

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Светски дан поезије, 21. март, Народна библиотека обележила је програмом који је осмишљен у сарадњи са ученицима Гимназије „Стеван Јаковљевић“. Под идејом да су они песничка будућност Власотинца намера нам је била да окупимо младе песнике, средњошколце, да им омогућимо да се, многи по први пут, појаве на јавној сцени. 

Зато смо замолили већ познатог и доказаног песника и рецитатора Петра Такића да окупи и организује своје другаре из школе. И били су: Данило Пејчић и Петар Такић (који потписују и сценарио ове вечери), Миња Царић, Сашка Јанковић, Мила Митић, Слађан Стоиљковић, Димитрије Павловић, Милица Стојковић, Неда Петковић, Теодора Стојилковић, Стефан Шарић и Анастасија Алексић. 
Публика је са одобравањем и радошћу пратила њихове наступе, храбрила их аплаузима, па другачије и нисмо ни могли да прокоментаришемо ово вече већ као доказ да Власотинце не мора да брине за своју песничку будућност. У име добре сарадње две установе, директор Народне библиотеке Срба Такић је свим ученицима који су наступали поклонио по једну књигу, издање наше установе. Уз то, он је подсетио да Власотинце има традицију бављења издаваштвом, да су неколико установа и удружења добар пример за то. 
Директор Гимназије Живан Шушулић се, вероватно подстакнут тиме, заинтересовао за могућност да се припреми и одштампа књига песама ученика гимназије. Дакле, можемо очекивати да ћемо до краја ове школске године имати песмарицу ученика који су наступали ове вечери, и да ћемо завршетак њиховог овогодишњег школовања обележити још једним представљањем.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor