Medija centar 016: Promovisana knjiga Jovane Nikolić „Uglovi slobode“

Loading

LESKOVAC – Jovana Nikolić rođena 29. jula 1981. godine u Nišu, gde i sada živi i radi. Пo obrazovanju diplomirani ekonomista, a za sebe kaže da je po opredeljenju pisac. Do sada je objavila jednu knjigu i dosta kratkih priča u elektronskim medijima, uglavnom književnim portalima. Radi u prosveti, u niškoj Ekonomskoj školi. Udata i majka dvoje dece.

Ovo su podaci koja nam je sama saopštila, a povod je bila promocija njene knjige „Uglovi slobode“ na Visokoj poslovnoj školi u Leskovcu.

O delu je govorila uz ocenu da se može doživeti na različite načine, ali da je namenjena svima od 7- 77. godine. „Knjiga govori o svim aspektima života i o načinima posmatranja stvari iz različitih uglova.U pitanju su kratke priče koje mogu da budu i samo priče, ali i priče koje mogu promeniti ugao gledanja stvari. Knjiga je namenjena svima, jer ne postoji vreme koje je predodređeno za nekog da bude srećan ili nesrećan, da shvati ili ne shvati stvari koje se dešavaju oko njega – kaže ona.

Govoreći o mladima ističe: „Mišljenja sam da su naša deca inteligentna i pametna i da će vrlo brzo da se desi da krenu i da razmišljaju svojom glavom. Našoj omladini su stvari servirane na tacni, a naš osnovni zadatak je da ih privolimo da misle. Roditelji bi trebalo svoju decu od malena da uče kako da misle, da se sami snalaze i na taj način će postati osobe koje će kasnije, tokom razvoja, imati izgrađen stav.“

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor