Leskovački pisci – Dobrila Stojanović, pesnikinja: „Bakin svet mašte“

Loading

LESKOVAC, GRDELICA – U Domu kulture u Grdelici promovisana je zbirka pesama „Bakin svet mašte“ pesnikinje Dobrile Stojanović iz Leskovca. O knjizi je govorila profesorka Ana Jović, a pesme su čitali učenici Medicinske škole i OŠ „Desanka Maksimović“ iz Grdelice.

IZVOD IZ RECENZIJE ANE JOVIĆ, prof.

Bakin svet mašte je zbirka dečje poezije iz žive stvaralačke energije pesnikinje. Igrom reči, svakodnevnom leksikom, lirskom spontanošću pesnikinja Dobrila nas uvodi u taj poseban svet maštanja i topline. Živa deskripcija uz dečiju maštovitost i nestašluke zađe nekad u bajkovit svet, uz dobre vile i magiju. 

Pored svake pesnikinjine tendencije ili spontanosti, ljubav nadjačava svaku nameru, vlada nad stihovima. Laka, jednostavna, sveža forma, sa slobodnim asocijacijama, nekada i naivnim kakav je i sam dečiji svet. Puna topline, sva u čežnji  za nečim čistim i svetlijim. Ne samo poučnost, već i estetski doživljaj, fina emocija i tanani dečiji svet ožive nešto divno u čoveku. Lepota i snaga  pesme  tako bi mogla popraviti svet.

O PISCU

Dobrila Stojanović piše skoro 25 godine ljubavnu i dečiju poeziju, priče za decu i pesme za komponovanje. Bila je član Glubočice 2010. godine i član KK „Poezija 016“. Sada je u penziji, živi i stvara u Bobištu.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: