Medija centar Leskovac – Sat za našu planetu: „Skini se s plastike, navuci se na prirodu“

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Град Лесковац се јуче прикључио акцији „Сат за нашу планету“, коју организује светска организација за природу WWF, у циљу скретања пажње на опасност од климатских промена и последице прекомерне потрошње природних ресурса.

Акцију је организовало Одељење за заштиту животне средине у сарадњи са Хемијском школом „Божидар Ђорђевић Кукар“, компанијом ПВВ и ЈКП „Грделица“. Акцији су се прикључили ученици и наставници основних школа „Вожд Карађорђе“ и „Петар Тасић“ и Високе технолошке уметничко струковне школе.

Акција је подразумевала да се у 20.30 часова на сат времена искључи улична расвета у центру града, односно, у улици Булевара ослобођења (од улице Јужноморавских бригада до Улице 28. марта), Стојана Љубића (од улице Пана Ђукића до улице Косте Стаменковића, укључујући расвету код зграде Народног узеја) и централном градском парку, где је одржан музичко – образовни програм.

Овогодишњи слоган акције је „Скини се с пластике, навуци се на природу“, те је у складу са њим, сваком учеснику за донету пластичну флашу, поклоњена садница биљке „бомбоница“ – објављено је на званичном сајту Града Лесковца.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: