Udruženje pisaca: Izabrano rukovodstvo, predsednica Verica Batorović  Božović

Loading

LESKOVAC – Udruženje pisaca Leskovca na današnoj Izbornoj skupštini izabralo je novo-staro rukovodstvo. Na čelu Udruženja pisaca će i dalje biti Verica Batorović Božović, poznata novinarka, diplomirani pravnik, autor više zapaženih knjiga pesama i publikacija.

Vlastimir Veljković, pisac i publicist, dugogodišnji novinar Tanjuga i Borba i dalje će biti glavni  odgovorni urednik “Pomaka”, lista ovog udruženja.

Na Izbornoj skupštini Udruženja pisaca jednoglasno su prihvaćeni izveštaj o radi, finansijski izveštaj i program Udruženja pisaca u 2019. i narednim godinama. Kako je rekla, Verica Batorivić Božović, najvažniji zadatak je redovno izlaženje glasila Udruženja pisaca “Pomak” i još aktivnije predstavljanje članova udruženja na književnim i drgim manifestacijama.

Zbog još boljeg rada Uudruženja pisaca, doneta je odluka da se delimično promeni Statut. Uneta je funkcija potpredsednika Udruženja pisaca i tu dužnost obavljaće Jelena Janković, koja je lane, kao talentovana spisateljica, primljena u Udruženje pisaca. 

Na predlog poznatog pisca Svetolika Svete Stankovića, prihvaćena je inicijativa da se Udruženje pisaca pokrene književni konkurs “Borislav Zdravković”. Prof.  Zdravković preminuo pre nekoliko godina, a po mišljenju kritike i njegovih kolega, slovio je za najboljeg pesnika Leskovca. Zahvaljujući prof. dr Dragomiru Radovanoviću, svake godine se održava književno veče posvećeno životu i radu prof. Bore Zdravkovića, koji je radio u Leskovačkoj gimnaziji, ali je deo svoga života posvetio i novinarskom i uredničkom radu u Radio Leskovcu i LKC, gde je uredjivao poznati časopis “Naše stvaranje”.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: