Grad Leskovac i JVP “Srbijavode” potpisali sporazum o izgradnji kanala na ušću Tulovske reke u Južnu Moravu

Loading

ЛЕСКОВАЦ – У Свечаној сали Града Лесковца данас је потписан споразум између Града Лесковца и ЈВП „Србијавода“ о заједничкој реализацији изградње растеретног канала на ушћу Туловске реке у Јужну Мораву. „У свом превентивном деловању локална самоуправа Града Лесковца спровела је анализу лоцирања критичних тачака од поплава у дужини од преко 50 километара. За те намене Лесковац је издвојио 30 милиона динара. Захваљујући томе, проблеми са изливањем и поплавама сведени су на минимум“, казао је градоначелник Лесковца др Горан Цветановић – наводи се у саопштењу које је објављено на званичном сајту Града Лесковца.

„Данас са госпођом Симић потписујемо споразум који ће решити један од највећих проблема на територији града када су у питању водотокови другог реда. Реч је о Туловској реци од које готово сваке године у мањој или већој мери страдају домаћинства из 7 села (међу којима су Жижавица, Бадинце, Губеревац, Горњи и Доњи Буниброд, Мала и Велика Грабовница), као и пољопривредно земљиште од око 5000 хектара.

Вредност уговора је 40 милиона динара и финансира се у односу по 50 одсто, односно по 20 милиона динара, с тим што је Лесковац за експропријацију дела земљишта, на коме ће бити изграђено корито, издвојио додатних 25 милиона динара“, додао је градоначелник Цветановић.

Руководилац ВПЦ „Морава“ Ниш Драгана Симић потписала је споразум по овлашћењу директора ЈВП „Србијаводе“ Горана Пузовића и том приликом истакла: „ЈВП „Србијаводе“ је надлежно за подручје целе Србије, за водоток првог реда. За подручје Лесковца надлежан је ВПЦ „Морава“ из Ниша и ми смо се до сада трудили и уложили смо велика средства и напоре како бисмо радили на регулацији водотока првог реда. Посебно сам задовољна и срећна што је Град Лесковац на челу са градоначелником господином Цветановићем препознао наше залагање и значај заједничког улагања на решавању свих осталих проблема и водотока друтог реда, и то је резултирало овим споразумом,а у крајњој линији резултираће заштитом Града Лесковца и околине и становништвом Лесковца од великих вода и на водотоковима првог и другог реда.“

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: