Milorad Doderović, novinar: “Hodžina kći”, knjiga predstavljena u LKC

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Синоћ је у холу на спрату Лесковачког културног центра представљена књига Милорада Додеровића “Хоџина кћи”.

Милорад Додеровић и позната лесковачка песникиња Горица Додеровић

Милорад Додеровић рођен је у селу Маровац, општина Медвеђа. Основну школу и гимназију завршио је у Лесковцу. Од 1974. године живи и ради у Нишу. Четири деценије се професионално бави новинарством, а од 1994. ради као стални акредитовани дописник програма на српском језику аустралијског државног СБС радија.
У јуну 1989. године био је уредник нишког омладинског недељника „Графит“ када је, због интервјуа са Момом Капором „Тешке речи лаког писца“, 101. број овог недељника забрањен. Била је то прва и једина забрана неког листа у време Милошевића.
Поводом пола века излажења нишког недељника „Народне новине“, 1995. награђен је тада први пут установљеном наградом за новинарство.
Објавио је у нишкој „Градини“ политичку биографију тадашњег вође Срба са Косова Мирослава Шолевића „Како се догодио Шолевић“, затим, у издању „Просвете“, изабране интервјуе „Држим вас за реч“, потом монографију о познатој нишкој породици Манић „Американац у Нишу“, која је преведена на енглески језик (НКВ Ниш) и, у издању Удружења бораца рата 1999, књигу „Борци плачу после рата“ која је представљена на Европском суду у Страазбуру и на међународном сајму књига и Франкфирту. Аутор је истоимене драме која је изазвале велико интересовање у јавности.

О књизи су говорили:

  • Мирослав Јовић, уредник у издавачкој кући „Свици“ из Ниша;
  • Драган Радовић, уредник у Лесковачком културном центру и
  • аутор Милорад Додеровић;

 

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor