Medija centar 016: Manifestaciji “Zlatno jaje” prisustvovalo 3.000 mališana

Loading

LESKOVAC – Danas, na Veliki četvrtak, Grad Leskovac, Narodni muzej Leskovac i Turistička organizacija Leskovac organizovali su druženje sa decom u Spomen parku povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa. Manifestacija je nazvana „Zlatno jaje“.

„Danas smo se okupili ovde, na pragu praznika kojem se raduju, a najviše deca. Zato će ovaj Veliki četvrtak obeležiti druženje sa našim najmlađim sugrađanima koji će učiti o običajima kojima se obeležava Vaskrs, o samom prazniku, takmičiće se u farbanju jaja i u potrazi za zlatnim jajetom, a skup će ulepšati dečji crkveni hor „Branko“, naše divne „Zvezdice“ i učenici leskovačkih osnovnih škola.

Bez poznavanja sopstvene kulture i običaja gubi se identitet čitavog naroda, a verski praznici nas na to najbolje podsete. Tome želimo da naučimo i naše najmlađe“, rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

On je na kraju čestitao svim sugrađanima predstojeći praznik i poželeo da ga provedu u zdravlju, sreći, blagostanju, okruženi svojim najmilijima. Nakon toga je veroučitelj Milan Živković govorio je deci o običajima koji se praktukuju za Vaskrs i o tome zašto se farbaju jaja. Ovoj manifestaciji prisustvovalo je oko tri hiljade mališana – objavljeno je na zvanučnom sajtu Grada Leskovca.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor