Narodno pozorište Leskovac: “Svici” Tene Štiličić, premijera

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Када се широм отворе врата после година учмалости онда уђе преко потребан свеж ваздух и светлост. Сувише дуго су љубетљи позоришта у Лесковцу чекали на дах свежине који им је донео Стринбергов Отац а неколико месеци касније дочекали су и да их обасјају “Свици” – преноси сајт Вести и Огласи Juga.

Комад по тексту хрватског писца Тене Штиличић коју је режирала Ксенија Крнајски из Новог Сада донела је лесковачком театру преко потребну ансамбл представу у којој нема главних улога у којој су наши глумци  млађе и средње генерације показали сав свој раскошни таленат. Речју “Свици” су саврeмени комад реализован професионално, надахнуто са пуно енергије кога би пожелео и свако београдско позориште. Редитељски приступ креативан, са магичним завршетком и печатом који дају само ученици Никите Миливојевића а Ксеније Крнајски овом представом је показала да је једна од најбољих. Избор музике адекватан, костими сведени, сценографија примерена тексту.

 Различите животне судбине путника који због невремена чекају на аеродрому као у некој  исповедаоници кроз маестрално одигране улоге Сузане Грујић гостујућег глумца Бојана Вељовића, младих лесковачких нада Наташе Станковић, Петре Димитријевић Филипа Радивојевића, Ивана Јанковића, који су потврдили да се на њих може озбиљно рачунати, држе пажњу гледаоцу скоро два сата што свакако није лако. У сваком случају лесковчани који воле своје позориште дочекали су своје Свице, дочекали су свог  и  овога пута изванредног Пепија Смиљковића, и иза сцене а на премијери као гледаоца свог Жељка Хубача који је искусно држао све невидљиве конце у својим рукама.

Једноставно  наше позориште се вратило себи што значи отворено за добре идеје за професионалце који долазе са стране са жељом да нас оплемене али који долазе у наш град да би се и сами оплеменили. Свици ће сигурно дуго сијати не само на даскама које живот значе у Лесковцу већ и широм Србије.

СВИЦИ – РЕЖИЈА КСЕНИЈА КРНАЈСКИ

Редитељ: Ксенија Крнајски
Драматург: Жељко Хубач
Сценограф: Дејан Пантелић
Костимограф: Суна Кажић
Композитор: Владимир Петричевић
Сценски покрет: Дамјан Кецојевић
Дизајн светла: Радомир Стаменковић

Ликови:

КЛАРА ………………………….. СУЗАНА ГРУЈИЋ

ОЛГА ……………………………. НАТАША СТАНКОВИЋ

МАРТИН ………………………… БОЈАН ВЕЉОВИЋ к.г.

ОЛИВЕР ………………………….. ПРЕДРАГ СМИЉКОВИЋ

ЖАНА …………………………….. ПЕТРА ДИМИТРИЈЕВИЋ

ТОНИ ………………………………ИВАН ЈАНКОВИЋ

ЛЕНА……………………………… ЈОВАНА ГРОЗДАНОВИЋ

АЊА ……………………………… ТАЊА КРЧМАРИК

ШЕРИ………………………………..МАЈА ЈАНКОВИЋ

ФЕЛИПЕ …………………………….АНА ЂОРЂЕВИЋ

БРЕНДА …………………………. ФИЛИП РАДИВОЈЕВИЋ

БЛУ ………………………………. МИОДРАГ КРЧМАРИК

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor