Medveđa: Kviz za đake od četvrtog do sedmog razreda „Welness putovanje“

Loading

МЕДВЕЂА – ЗВСТ Кластер у сарадњи са Клубом привредних новинара, а под покровитељством општине Медвеђа, организује у четвртак,  9. маја 2019. године, са почетком у 12 часова, едукацију и квиз за децу из општине Медвеђа, школског узраста од 4 -7 разреда, под називом „Welness путовање“. Едукација и квиз ће се одржати у холу ОШ „Горња Јабланица“.

Програм:

  • Обраћање директорке школе;
  • Обраћање представника Кластера;
  • Уводно предавање и презентација на тему римског наслеђа, Јулијана Пешић, кустос Народног музеја у Лесковцу;
  • Квиз;
  • Обраћање председника општине Медвеђа др Небојша Арсић;
  • Додела диплома и награда;

Циљ овог  програма је промоција туристичких потецијала  општине Медвеђа и Сијаринске Бање, припремајући тако школарце да науче и спознају туристичке потенцијале свога краја, могућностима које им пружа, занимањима у којима могу да се остваре и ту и да остану.

Сваки крај (подручје, регион) који препозна  потребу  да  приказује и промовише своју локалну  културну баштину (културно наслеђе наших предака)  гарантује опстанак свом локалном наслеђу и културним специфичностима. Истовремено, приказана и промовисана културна баштина је видљивија  за све оне који су пореклом везани за тај крај, али и за све друге крајеве наше земље. На тај начин се кроз очување идентитета краја, чува и разноврсност и културно богатство целог нашег народа, јер управо та разноврсност наслеђа коју сваки крај пружа  јача целокупну културну баштину народа –наводи се у саопштењу Информативне службе општине Медвеђа, које је достављено редакцији ГЛАСНИК – Медија центар 016.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: