Gimnazija Leskovac: Kompanija „Jura“ donirala opremu i nastavna sredstva za biološki kabinet

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Компанија „Јура“ донирала је Гимназији Лесковац опрему и наставна средства за биолошки кабинет. Тим поводом градоначелник Лесковца др Горан Цветановић и представници ове компаније посетили су школу.

Члан Градског већа, задужена за просвету и спорт Бранкица Стаменковић истакла је да наука напредује и да се зато намеће потреба за увођењем иновација у свим сегментима живота а нарочито у васпитно образовном процесу. „Опремање кабинета је од велике важности и код ученика изазива већу мотивацију за учењем. Друштвено одговорна компанија „Јура“ је прошле године уложила око 1,6 милиона динара у опремање два информатичка и једном хемијском кабинету и тиме омогућила да надарени ученици имају наставу у савременим условима. Опремањем биолошког кабинета допринеће се извођењу наставе из овог предмета“, казала је Стаменковићева.

Директорка Гимназије Драгана Цветановић захвалила се градоначелнику и пријатељима из компаније „Јура“ на донацији која им много значи. „Прошле године донација ове компаније омогућила је реализацију наставе ученицима надареним за информатичке науке, а данас ће донацијом опреме за биолошки кабинет у вредности од око 850 хиљада динара омогућити ученицима лакше савладавање материје из предмета биологија“, рекла је Цветановићева.

Професор биологије Богдан Кајснер истакао је да су ученици Гимназије међу опремом за кабинет добили микроскопе, микроскопске препарате, исечке ткива, сетове за дисекцију, лупе и моделе листа, корена и цвета, као и моделе зуба, бубрега, пресека коже, ока и торзо.

Овом приликом истакнуто је да је након донације ово један од најопремљенијих биолошких кабинета у Јабланичком округу.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor