Leskovac: Osnovna škola „Milutin Smiljković“ iz Vinarca obeležila 109. rođendan

Loading

LESKOVAC – Svečanom akademijom, Osnovna škola „Milutin Smiljković“ u Vinarcu, nedaleko od Leskovca, obeležila je danas 109. godinišnjicu postojanja i rada. Svečanosti je prisustvovao gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović sa saradnicima, Velimir Smilevski, gradonačelnik Butela, predsednik Nacionalnog saveta Makedonaca u Srbiji, i direktor i profesori OŠ „Kliment Ohridski“ sa kojom se ova škola pobratimila.

„Deca su najvažniji deo našeg društva koja će svojim stečenim znanjem i iskustvom doprineti progresivnom napretku grada i države. Deco, imajte u vidu jednu stvar: „Obrazovanje je zlatni ključ slobode“. Zato radite na sebi, učite, edukujte se, jer „lepa stvar u vezi sa učenjem jeste da niko ne može da vam ga oduzme“.

Vi ste budući stubovi našeg grada, stubovi na kojima će se razvijati naše društvo, a naš je zadatak da stvorimo uslove da vaša budućnost bude upravo u našem gradu“, kazala je Kristina Vasiljković, pomoćnik gradonačelnika Leskovca.

„Ovoliki broj godina daje nam za pravo da se možemo pohvaliti velikom tradicijom, dobrim uspehom naših učenika. Obrazovanje je danas najjače oružje kojem možemo promeniti svet. Težimo ka tome da naša škola postane primer 21. veka“, rekao je Dejan Cakić, direktor ove ustanove.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: