In memoriam: Vlastimir Veličković – Dejanac (1932-2019)

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – У Власотинцу је у 87. години преминуо некада познати фудбалски радник, угледни и успешни привредник Властимир Величковић – Дејанац, који је јуче сахрањен на Власотиначком гробљу. Многи га сматрају једним од најбољих фудбалера у дресу Власине из Власотинца, изнедрених на легендарној фудбалској ,,Росуљи“ .
У неколико наврата био је председник ФК „Власине“, а 1981. године изабран је и за председника Фудбалског савеза Србије. Никада своју функцију није подређивао личним интересима, већ је увек и са пуно љубави радио у корист фудбала и фудбалера, па је тако готово цео свој живот подарио фудбалу и фудбалској лопти.
На посебно позитиван начин исказао се радећи и у привреди као директоr, накадашњих успешних предузећа попут ,,Беска“, ,,Ретекса“ , ,,Синтекса“. Успешно је предводио и власотиначку библиотеку и биоскоп. Оснивач је и култне власотиначке туристичке манифестације ,,Вински бал“.
Иако је у уторак, на дан сахране, падала јака киша, на опроштају од Дејанца, поред чланова његове најближе породице, било је много његових бивших радника и бивших фудбалера Власине – преноси лист Власина.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: