Predsednik Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković u Leskovcu

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Градоначелник Лесковца Горан Цветановић приредио је пријем за председника Рукометног савеза Србије Божидара Ђурковића, који је са сарадницима посетио Лесковац како би се упознао са стањем у коме се налази рукомет у овом делу Србије. „Наша тежња и циљ је да Лесковац уцртамо на спортску мапу Србије и читавог региона. Захваљујући успесима наших спортиста који на спортским борилиштима остварују значајне резултате, град је на добром путу. Ценећи њихов труд и рад и уважавајући свеобухватни значај спорта, Лесковац им пружа подршку улажући у инфраструктуру, спортске установе и клубове“, рекао је градоначелник др Горан Цветановић.

„Данас имамо част да у Лесковцу борави Божидар Ђурковић са циљем унапређења сарадње између Града и Рукометног савеза, као и развоја рукометног спорта у Лесковцу. Некада смо били чувени у овом спорту. Перјаница лесковачког, али и српског рукомета, Дубочица је била стандарни члан Прве лиге, а многи њени играчи били су познати широм Југославије.

Данас рукометни клуб „Дубочица“ који смо ове године подржали са 9,5 милиона динара хита ка суперлиги и надамо се да ће тај свој циљ остварити“, додао је градоначелник Цветановић.

Председник Рукометног савеза Србије Божидар Ђурковић захвалио се градоначелнику на топлој добродошлици и истакао да је остало још једно коло до краја шампионата, да Дубочица води на табели Супер Б лиге и да се нада да ће се и они наћи у друштву Црвене звезде и Партизана и свих других клубова који играју Супер лигу. „Предмет данашње посете је био проширење сарадње између Града Лесковца и Рукометног савеза Србије у организацији једне међународне утакмице наше мушке репрезентације у скоријем периоду, боравак кадетске репрезентације овде у Лесковцу, која се спрема за Светско првенство и, наравно, ситуација око рукометног клуба „Дубочица“. Изузетно сам задовољан нашом посетом, овде се увек осећам као радо примљен. Лесковац је град рукомета и има шансу да се после 19 година врати у друштво оних најбољих клубова. Радује ме што градоначелник Цветановић подржава лесковачки спорт, поготово рукомет.“

Да подсетимо, Општински рукометни савез Лесковац је 2016. године поводом јубилеја, 60 година постојања и рада, уручио плакету за унапређење квалитета рукомета коју је у име Града примио градоначелник Лесковца др Горан Цветановић.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor