Izložba učenika Gimnazije “Stevan Jakovljević” – Vlasotince “jART – ja sam umetnost”

Loading

VLASOTINCE – U Galeriji Kulturnog centra Vlasotinca, večeras,16. maja, sa početkom u 19 časova, biće otvorena izložba jART (ja sam UMETNOST), kojom ujedno počinje i manifestacija Dani Vlasotinca. jART(ja sam UMETNOST) je prva kolektivna izložba fotografija učenika Gimnazije „Stevan Jakovljević“ iz Vlasotinca. Rezultat je marljivog rada učenika koji su na sebi svojstven i veoma originalan način, kroz fotografiju, interpretirali neka od najznačajnijih dela istorije umetnosti.

Primarni cilj je bio savladavanje gradiva istorije umetnosti, koji je rezultirao jednom savremenom interpretacijom kultnih, kao i manje poznatih dela bogate istorije umetnosti. U ovom projektu su učestvovali učenici od prve do četvrte godine, kako društveno-jezičkog tako i prirodno-matematičkog smera.
Ova izložba je 100 odsto učenički projekat, gde su učenici pokazali svo stečeno znanje, osmislili naziv izložbe, dali idejno rešenje za plakat i pozivnice… „Naročito bih pomenula učenika četvrte godine Milana Ranđelovića, čiji će se autorski radovi naći na ovoj izložbi. U pitanju su crteži, koji za temu imaju portrete pop ikona današnjice“, ističe prof.  likovne umetnosti Jasmina Zlatković, idejni tvorac ove izuzetne manifestacije. 
Uz to, posetioce na otvaranju očekuje i malo iznenađenje, gde će i oni moći jednim delom da osete šta znači biti umetničko delo i UMETNOST!

Saša Z. Stanković, profesor Gimnazije “Stevan Jakovljević”

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: