Leskovac: Sedam decenija Muzičke škole „Stanislav Binički“

Loading

LESKOVAC – Svečanom akademijom u Narodnom pozorištu, Muzička škola „Stanislav Binički“ danas je proslavila jubilej, sedam decenija godina postajanja i rada. Obeležavanju jubileja prisustvovao je i gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović kome je direktorka ove vaspitno-obrazovne ustanove uručila zahvalnicu za uspešnu saradnju i izrazila posebnu zahvalnost.

Vođeni činjenicom da muzička škola u velikoj meri doprinosi kulturi našeg grada, da postoji sedam decenija i da već deceniju sa velikim uspehom organizuje LEDAMUS, nagradili smo je Oktobarskom nagradom, Medaljom“, rekao je gradonačelnik Cvetanović.

„U susret jubileju, održali smo niz koncerata: koncert učenika dobitnika Svetosavskih nagrada, koncert nagrađenih učenika na Republičkom takmičenju, koncert naših učenika iz izdvojenih odeljenja i veče posvećeno Stanislavu Biničkom. U narednom periodu očekuju nas koncerti u okviru festivala LEDAMUS na kojem očekujemo i nastup svetski poznatog violiniste Nemanje Radulovića. Naša želja je da promoviemo, ne samo naše nastavnike i učenike, već i umetnike iz celog sveta koji svojim učešćem doprinose podizanju opšteg kulturnog nivoa u gradu.“

„Obrazovanje ima veoma značajnu funkciju u svakom društvu. Ono predstavlja jedan od osnovnih činilaca razvoja i unapređenja zajednice. Osnovnim obrazovanjem postavlja se temelj za nadogradnju i proširenje znanja u srednjim školama i dalje na fakultetima“, istakao je gradonačelnik dr Goran Cvetanović.

„Leskovačke škole nude široku lepezu zanimanja kojima se učenici mogu baviti. Posebna draž dolazi nam sa muzičkom školom „Stanislav Binički“. Ovaj rasadnik talenata nadaleko prenosi glas o našim mladima, našem gradu, kulturi koju negujemo… Donosi nam nagrade i priznanja sa takmičenja širom zemlje i regiona i nalazi se u samom vrhu muzičkih škola u Srbiji. Pored finansijske podrške, značajno je kada vas neko uvažava i pokaže da ceni vaš trud i rad – objavljeno je na zvaničnom sajtu Grada Leskovca.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor