Veliki uspeh vlasotinačkih gimnazijalaca na Književnoj olimpijadi u Sremskim Karlovcima

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – На Књижевној олимпијади, одржаној 12. маја у Сремским Карловцима, власoтиначку Гимназију „Стеван Јаковљевић“ представљали су Марија Стојановић, Александра Томић, Александра Миленковић, Мила Спасић, Софија Ђорђевић, Тијана Цветковић, Петар Такић и Данило Пејчић.

На Олимпијади су освојили два трећа места, што представља изузетан резултат, јер су се такмичили са ученицима филолошких гимназија који имају двоструко више часова српског језика од осталих ученика. Треће место освојили су Марија Стојановић и Петар Такић а четврто Софија Ђорђевић.

„Из године у годину наши ученици показују све веће интересовање за Књижевну олимпијаду, а то значи и велику љубав према књижевности. У ово време, када су материјалне вредности на првом месту, велики је успех мотивисати ђаке да се окрену духовним вредностима и књижевности као уметности речи. Да би се постигао успех и досегао сам врх потребно је много труда, одрицања и залагања. Такмичари већ почетком маја морају да пређу градиво које, иначе, остали ученици прелазе до краја школске године“, појаснила је професорка српског језика и књижевности Сузана Пешић.

„Наши гимназијлци показали су да су итекако заволели читање и лепу реч. Ове године осморо ученика пласирало се на Републичко такмичење, а освојили смо две награде, односно два трећа места, али и једно четврто што је велики успех. Иначе, од почетка овог такмичења наши ученици учествовали су сваке године и постизали углавном добре резултате“, додала је професорка српског језика и књижевности Татјана Милић.

Будући да ће Петар Такић студирати српски језик и књижевност, успех на Књижевној олимпијади му омогућава да не полаже пријемни испит на Филолошком факултету у Београду.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: