Ambasadori Arapske Republike Egipat i Kraljevine Maroka posetili Leskovac

Loading

LESKOVAC – Danas su ambasadori Arapske Republike Egipat i Kraljevine Maroka boravili u Leskovcu i tom prilikom posetili gradonačelnika Leskovca dr Gorana Cvetanovića. „Izuzetna mi je čast što mogu danas da ugostim dvojicu ambasadora, Njegovu ekselenciju gospodina Belhadža i Njegovu ekselenciju gospodina Alguvejlija. Dobro došli u Leskovac! Drago mi je što su naši inostrani prijatelji iz Arapske Republike Egipta i Kraljevine Maroka pokazali interesovanje da posete jug Srbije i upoznaju se sa lepotama našeg kraja“, kazao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

„Hvala što ste iskazali interesovanje i odvojili vreme da posetite naš grad. Verujem da će nakon ovoga naši odnosi biti jači, a ova poseta dobar osnov za uspostavljanje različitih oblika saradnje u cilju jačanja međusobnih veza“, dodao je gradonačelnik Cvetanović.

Ambasador Egipta Amr Alguvejli istakao je sledeće: „Već smo videli velike potencijale za saradnju Egipta i Grada Leskovca, posebno što se tiče ekonomije i kulture. Imao sam priliku da razgovaram sa gradonačelnikom o konkretnoj pontencijalnoj saradnji na polju kulture, a to je da početkom jula u Srbiju dolazi egipatska folklorna grupa koja će nastupati u nekoliko gradova Srbije, među tim gradovima biće i Leskovac i takođe postoji saradnja da nekoliko egipatskih filmova bude prikazano na LIFFE festivalu.“

On je dodao da Leskovac i Egipat mogu da ostvare buduću saradnju i na polju tekstilne industirije i industrije nameštaja. Čestitao je i na izgradnji Koridora 10 i istakao da on neće spajati samo evropske zemlje, već mnogo više zemalja i dalje od toga, kao što su npr. Egipat i Maroko.

„Koridor 10 se vidi kao tačka koja Leskovcu omogućava dalji napredak i veći prosperitet i ono što je bitno je da njime možemo biti povezani što se tiče dalje saradnje. Posebnu saradnju vidim na polju ekonomije i kulture, ali i na polju poljoprivrede ili u IT sektoru, a obećao sam gradonačelniku da ću se vratiti u Leskovac i pričati sa njim o tome“, istakao je ambasador Maroka Mohamed Amin Belhadž i na kraju se zahvalio svima na gostoprimstvu, na ukusnoj hrani i obećao da će sigurno ponovo posetiti Leskovac – objavljeno je na zvaničnom sajtu Grada Leskovca.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor