Vlasotince: Učenici Tehničke škole na stručnoj ekskurziji u Sloveniji i Nemačkoj

Loading

VLASOTINCE – Učenici Tehničke škole koji pohađaju treću, završnu godinu, na smeru Industrijski mehaničar, koji je obuhvaćen dualnim obrazovanjem realizovali su stručnu ekskurziju i putovali u Sloveniju i Nemačku. Posetili su ELRAD International d.o.o. u Gornjoj Radgoni  u Sloveniji, matičnu kompaniju Elrad Srbije iz Vlasotinca.

U Nemačkoj, u mestu Wehingen vlasotinački srednjoškolci posetili su kompaniju GRUNER AG, matičnu kompaniju Grunera iz Vlasotinca. Učenici su takođe posetili i nemačku Tehničku školu Claude Dornier Schule u Fridrihshafenu, u kojoj su obišli savremene školske radionice. Ova škola je prošle godine Tehničkoj školi u Vlasotincu donirala tri mašine. U toku je realizacija donacije za još četiri mašine. Učenici su uz srdačan prijem domaćina imali veoma interesantne stručne prezentacije i obilaske proizvodnje. Višegodišnja saradnja srednjih škola iz Vlasotinca i Fridrihshafena daje konkretne rezultate.

Razmena iskustava učenika i profesora iz dve zemlje utiče na unapređenje rada u ovim ustanovama obrazovanja. Sa  njima na putovali, od 12. do 16. maja, bio je Milivoje Đorđević, direktor škole, šest profesora i tri mentora iz kompanija Gruner, Elrad i Elrad VSS.

Ova stručna ekskurzija je deo sporazuma o javnom partnerstvu škole i kompanija tako da su njihov boravak u Sloveniji i Nemačkoj finansirale kompanije Gruner, Elrad, Elrad VSS, Falke, ciglana Mladost i nemačka organizacija GIZ i ovo stručno i veoma zanimljivo putovanje bilo za učenike besplatno.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor