Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović priredio prijem za rukometaše „Dubočica 54“ posle plasmana u Super A ligu

Loading

ЛЕСКОВАЦ – У свечаној сали града Лесковца данас је организован пријем младих рукометаша клуба „Дубочица 54“ чији се тим пласирао у виши ранг, у Супер А лигу. Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић честитао им је на огромном успеху: „Успели сте да након 19 година нашем граду повратите стару славу. Лесковац је поново постао град рукомета вашом заслугом и не постоје речи којима бих описао колико сам поносан на то. Захваљујући великом успеху рукометног клуба „Дубочица“ имаћемо представника у елитном такмичењу, док ће наш град бити домаћин великим именима рукомета попут Звезде, Партизана, Металопластике и других. Хвала и рукометашима којима Лесковац није родни град, али који су се борили за успех и победу као да јесте.“

„Сви ови успешни млади спортисти одлични су промотери нашег града, али што је још важније, они су најбољи узор на који треба да се угледају млади нараштаји“ , додао је градоначелник Цветановић позвавши све на ревијалну утакмицу са репрезентацијом лиге у суботу у СРЦ „Дубочица“ да пруже подршку РК „Дубочица“.

На све то додао је да је приликом разговора са председником Републике Србије Александром Вучићем поменуо да се лесковачки клуб пласирао у виши ранг и да је председник обећао подршку. Градоначелник Цветановић том приликом похвалио је и помоћника Андрију Атанасковића, који је део овог рукометног клуба, као и тренера Сашу Пејчића, који тренутно ради као сарадник на Одељењу за заштиту животне средине.

Миодраг Стојковић, председник рукометног клуба „Дубочица“ том прилиом казао је следеће: „Од кад тим ових људи води, задатак од Града је био да консолидује клуб који је био презадужен, а потом се врати на старе стазе по које је град Лесковац био познат широм бивше Југославије. Успели смо да вратимо сва дуговања из претходног периода, да задржимо већи број домаћих играча, формирали смо Дубочицу 2 и 3, и то уз велику помоћ и подршку и одличну сарадњу са РК „Метеор“ из Лесковца одакле су поникли сви домаћи играћи у последњих 18 година. Када је клуб постао потпуно ликвидан, наредни задатак који смо поставили испред себе био је циљ који смо остварили, да после 19 година РК „Дубочица“ опет буде у највишем рангу такмичења.“

Он је додао да је ове сезоне РК „Дубочица“ одиграо 22 првенствена кола од чега је 20 забележених победа, 18 узастопних, и истакао да се нада да ће одвести рукометни клуб у ниво такмичења где у историји никад није био. Захвалио се градоначелнику Лесковца, свих играчима и сарадницима из клуба и новинарима који су све време на истој страни.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: