Lebane: “Klub 4×4 Justinijana Prima” organizovao putovanje do Crne Gore i Republike Srpske

Loading

ЛЕБАНЕ – Клуб “4×4 Јустинијана Прима” из Лебана постао је препознатљив у Србији и региону по организовању џипијада које су прерасле у својеврсно мисионарско ходочашће које промовише пре свега пријатељство, патриотизам, очување традиције и жељу за повезивањем српског народа.

Предах

 Све то идеја је  председника клуба и директора Регионалне привредне коморе за Јабланички и Пчињски округ мр Горана Јовића, који на овај начин промовише југ Србије, привредне турстичке, али што је најважније људске потенцијале – jер где год да су ишли чланови клуба од Грчке до Словеније показали су непоновљив дух  и дружење само нама својствено па су део ове групе постали и Словенци и Грци.

мр Горан Јовић, директор Регионалне привредне коморе за Јабланички и Пчињски округ, у кратком договору

Овога пута четрдесетак чланова клуб подељених  у 12 екипа одосно возила обишло је братску Републику Српску и Боку Которску, односно Требиње и Херцег Нови.

Панорама Херцег Новог

Посебно упечатљив  за све  био је обилазак манастира Острог и поклоњење моштима Светог Василија. У Требињу који је био и циљ ове џипијаде. Делегацију са југа Србије дочекао је наш конзул а тако је било и у Херцег Новом што овом догађају даје посебан ниво и смисао.

Под Острогом

Са челним људима Требиња и Херцег Новог чланови делегације предвођени Гораном Јовићем, а у којој су били и представници и председници општина Лебане, Беле Паланке, Трговишта и Малог Зворника, разговарали су о бројним могућностима сарадње и конкретним потезима на повезивању Срба са ове и оне стране Дрине и у Боки Которској. Ми смо један народ али морамо још више да радимо како бисмо се пре свега приредно и туристички повезали а за то су потенцијали велики и непресушни – закључак је са ових састанака.

Велелепни туристичко-хотелски и спа комплекс у Требињу

– Мислим да смо и овога пута показали да смо озбиљан клуб. На овај начин ми промовишемо Србију промовишемо њене потенцијале ширимо пријатељство и добру енергију. Због тога смо постали препознатљиви и од државе јер тамо где идемо увек нас дочекају наши високи дипломатски представници. И овога  пута са нашом браћом у Републици Српској и Херцег Новом склопили смо нераскидива пријатељства и разменили искуства која ће нам много значити у продубљивању и свеукупном прижимању наших односа. Јер иако сада живимо у различитим државама стицајем историјских околности ми смо један народ и тога увек морамо да будемо свесни –рекао је за портал Вести и Огласи југа председник клуба и директор Привредне коморе Горан Јовић

На једном од пријема
Са пријатељима за незаборав

  Од Лебана, Лесковца преко Малог Зворника до Требиња, Херцег Новог и назад чланови клуба прешли су пре 2000 километара. Где год да се појаве изазивају поштовање и респект. Пред њима су нова путовања односно нова незаборавна дружења, нове мисије ппријатељства и љубави. Због тога свим члановима клуба честитамо предстојећу славу која ће бити прослављена у среду у визиторском центру “Теодора”, у комплексу археолошког налазишта “Царичин град”.

Извор: Вести и огласи југа

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: