Leskovac: Na 11. festivalu “Ledamus” gost svetski poznati violinista Nemanja Radulović

Loading

LESKOVAC – Na 11. Festivalu LEDAMUS u Leskovcu nastupiće širom sveta poznati violinista Nemanja Radulović – najavili su danas na konferenciji za novinare, u svečanoj sali skupštine grada Leskovca, gradonačelnik dr Goran Cvetanović i Biljana Miljković, direktorka Muzičke škole „Stanislav Binički“. Ove godine na programu LEDAMUS-a je 8 koncerata, a na prvom svečanom koncertu povodom otvaranja festivala nastupaće Vladimi Milošević, naš priznati pijanista i Dimitrij Prokofjev, ruski violončelista, koji živi i radi u Crnoj Gori”, podvukla je Miljkovićeva.

„Cenimo rad Muzičke škole zbog svih uspeha i nagrada koje su dobijali, ali i zato što „Ledamusom“ promovišu Leskovac kao grad kulture. Zato smo odlučili da brojnim nagradama dodamo i našu, Oktobarsku nagradu, za koju verujem da spada među najdraže. Pored LEDAMUSA imamo veliko zadovoljstvo da najavimo dolazak Nemanje Radulovića, virtuoza na violini, Novaka Đokovića u svetu muzike. On će biti naš gost 21. juna na Svetski dan muzike i veoma sam srećan što Leskovac svojim stanovnicima može da pokloni njegov koncert“, rekao je na konferenciji gradonačelnik Cvetanović.

Biljana Miljković, direktorka Muzičke škole istakla je: „Svaki LEDAMUS je za nas koji živimo u Leskovcu i volimo umetničku muziku poseban događaj, jer imamo priliku da čujemo izuzetne umetnike iz zemlje i sveta. Ove godine na programu LEDAMUS-a je 8 koncerata, a na prvom svečanom koncertu povodom otvaranja festivala nastupaće Vladimi Milošević, naš priznati pijanista i Dimitrij Prokofjev, ruski violončelista, koji živi i radi u Crnoj Gori.“

Miljkovićeva je pozvala sve da u subotu 1. juna 2019. godine u 20 časova dođu u svečanu salu Grada Leskovca, da će sigurno uživati u delima Šuberta, Šumana, Kapustina i Sergeja Prokofjeva i najavila Vesnu Gigovsku, Veljka Klenkovskog, internacionalni trio: Mari-Klodin-Papadopols, Aleksandar Vaj i Jovana Nikolić, zatim Gradski dečji hor Zvezdice, KO Amorozo, Vokolnu grupu Libero.

„Nadam se da je ovogodišnji LEDAMUS potvrda toga jer smo uspeli pored izuzetnih umetnika iz zemlje i inostranstva da dovedemo na naš festival planetarno poznatog violinistu Nemanju Radulovića”, dodala je direktorka Miljković, prenosi zvanični sajt Grada Leskovca.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor