Opština Medveđa potpisala Memorandum o razumevanju sa programom Swiss PRO

Loading

MEDVEĐA – Memoranduma o razumevanju o aktivnostima u oblasti dobrog upravljanja, između lokalnih samouprava i programa Swiss PRO, koji podržava Vlada Švajcarske, potpisan je danas u Beogradu. Svečanom događaju prisustvovali su predstavnici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Švajcarske kancelarije za saradnju, relavantnih državnih institucija, međunarodnih organizacija kao i gradonačelnici i predsednici opština. Ministar državne uprave i lokalne samouprave, Branko Ružić i Ursula Lojbi, direktorka Švajcarske kancelarije za saradnju sa Srbijom i savetnica u ambasadi Švajcarske u Srbiji, uručili su potpisane Memorandume o razumevanju u oblasti dobrog upravljanja. Ispred opštine Medveđa potpisivanju je prisustvovao predsednik opštine dr Nebojša Arsić.

Potpisivanje Memoranduma o razumevanju predstavlja važan korak ka stvaranju opštinskih kadrovskih kapaciteta koji će unaprediti rad lokalnih samouprava u skladu sa principima dobrog upravljanja: odgovornosti, transparentnosti, efikasnosti, učešća, jednakosti i nediskriminacije. Program podrške Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO treba da doprinese poboljšanju kvaliteta života građana Srbije, naročito onih koji pripadaju ranjivim društvenim grupama, kroz unapređenje vladavine prava na lokalnom nivou, jačanje društvene kohezije i povećanje odgovornosti, transparentnosti, efikasnosti i delotvornosti lokalnih samouprava, kao i učešća stanovništva u procesima donošenja odluka.

Aktivnosti programa Swiss PRO, Vlada Švajcarske podržava sa ukupno 5,8 miliona evra, a sprovodi UNOPS u partnerstvu sa SKGO.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: