Narodna biblioteka “Desanka Maksimović”: Jelena Milenković oduševila slušaoce promocijom priča “Živeli, prijatelji!”

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – У Народној библиотеци “Десанка Максимовић” у Власотинцу (Гигина кућа), представљена је збирка прича изузетно талентоване Јелене Миленковић “Живели, пријатељи”. Интересовање Власотинчана, међу којима је било доста младих, било је велико. О стваралаштву Јелене Миленковић најпре је говорио Срба Такић, директор Народне библиотеке „Десанка Максимовић“, а потом се обратила Јелена Ђокић, професорица, која је ову збирку прича оценила као „изузетно вредно књижевно дело“ талентоване списатељице. Такође, врло сугестивно прочитала је делове појединих прича. О своме раду беседила је и Јелена Миленковић уз назнаку да се најпре одлучила да напише и објави збирку песама и два романа, а затим и ову књигу прича под насловом „Живели, пријатељи!“

Миленковића је крајње отворено говорила о своме одрастању, школовању, студијама и детаљима из приватног живота, а затим је читала делова прича уз назнаку, да је објављено 50 прича, а да су 47 – истините!

Изузетно успешно вече употпунили су ученици-певачи и интерпретатори прича Јелене Миленковић. И они су, као и комплетно књижевно-посетско вече били део догађаја за –памћење.

На књижевној вечери наступали су: Марта Станковић, ученица ОШ ”8. октобар”, која је освојила је прву награду на Републичкој смотри у етно певању. Мила Митић, прошлогодишња учесница Републичке смотре рецитатора у Ваљеву, представљала је Јабланички округ, сада је ученица прве године гимназије. Петра Диманић, Милена Крстић, такође прва у категорији награђених у етно певању прошле године и Петар Вељковић, прва награда за најбољу мушку улогу на такмичењу Сценских минијатура у Лесковцу.

%

Јелена Миленковић, по професији специјалиста инжењер електротехнике и рачунарства, раније новинар са осамнаестогодишњим искуством, писањем се бави од гимназијских дана. До сада је објавила збирку поезије „Поглед у будућност“, 1996. године („Удружење књижевника Југославије“), роман „Не веруј речима“ 2015. године ( КУА „Артија“ Параћин), роман „Цепање душе“ 2018. године („Директна реч“), и збирку прича „Живели, пријатељи!“ у мају 2019. године, која се успешно промовише по градовима Србије.

Годинама пише на социјалне теме на свом блогу на ФБ страници ЈММ и приватном профилу, где је прати и чита више од 15.000 људи. Њена књижевна дела одликују се неочекиваном формом, социјално-филозофским освртом на време и друштво о коме пише, услањајући се на аутентичност израза. Запослена је у Служби за информационе технологије Установе студентски центар Београд, мајка је два дечака, и жена чији се глас чује.

 

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor