Dom kulture Pečenjevce: Festival kratkog filma

Loading

LESKOVAC, PEČENJEVCE – U Domu kulture u Pečenjevcu danas je drugi put, povodom Svetskog dana životne sredine, održan Festival kratkog filma. Na festivalu su učestvovali učenici 10 leskovačkih osnovnih škola. Prema odluci žirija prva tri mesta zauzeli su učenici OŠ „Trajko Stamenković“ iz Leskovca, OŠ „Slavko Zlatanović“ iz Miroševca i OŠ „Vožd Karađorđe“ iz Leskovca.

Festival je otvorio načelnik Gradske uprave Grada Leskovca Miloš Cvetanović. „Grad Leskovac na svoj način obrađuje ovu temu, a to je, pre svega, čišćenje divljih deponija koja zagađuju životnu sredinu i narušavaju izgled našeg Grada i okoline. U tom smislu cilj nam je da postojanje ovakvih mesta bude ružna prošlost, a to se ogleda tako što se ovakve akcije održavaju svakog vikenda. Vidim da su učešće uzele osnovne škole grada, a deca su naša budućnost i njima u nasleđe ostavljamo pre svega čistu i zdravu okolinu sve pohvale dobijaju nastavnici koji su edukovali i pomagali učenicima za snimanje ovih video prikaza. Sve pohvale zavređuje i Dom kulture Pečenjevce kao organizator ovakve lepe akcije koji nas svake put prijatno iznenadi ovakvim idejama. Grad Leskovac i Gradska uprava će i dalje nastaviti da podržava ovakve akcije i aktivno učestvovati u njima“, kazao je Cvetanović

Direktor Doma kulture „Tihomir Rakić“ Miroslav Stanojević istakao je da je na adresu ove ustanove stigao veliki broj video materijala i zahvalio se svim učenicima i njihovim nastavnicima koji su učestvovali u projektu.

Pored prikazivanja filmova na festivalu su se predstavili učenici Osnovne škole „Vožd Karađorđe“ izložbom predmeta sačinjenih od otpadnih materijala i učenici Tekstilne škole modnom revijom objavljuje zvanični sajt Grada Leskovca.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: