Dragi Tasić, leskovački književnik dobitnik Nagrade “Živojin Pavlović”

Loading

LESKOVAC – Književni Klub „Đura Jakšić“ iz Jagodini dodelio je književnu nagradu “Živojin Pavlović“ za 2017. godinu književniku, mr Dragom Tasiću. Uz unikatnu povelju, Tasiću je uručena i novčana podrška Skupštine opštine Jagodina, koju je ustupio svom klubu, osnovanom 1955. godine, poznatom u Pomoravlju po ustaljenom radu na afirmaciji srpskih pisaca, pesnika i publicista.

Književni klub ovu nagradu dodeljuje već 16 godina u znak sećanja na Živojina Pavlovića svestranog umetnika s kraja 20 veka – velikog pisca, slikara i stvaraoca filmova s ugledom u Evropi.

Dragi Tasić rođen je 1933 godine u Maloj Kopašnici kod Leskovca. U njegovoj bibliografiji je 16 knjiga proze, poezije i drama.

Pravnik po struci (advokat), Tasić kaže da ova nagrada, s obzirom da nosi Pavlovićevo ime, ima posebno značenje za njega kao pisca, stvaraoca  u četiri srpska grada: Leskovcu, Nišu, Boru i Jagodini, koji su oblikovali svet kojim se bavi u svojim knjigama.

Iz jagodinskog Kluba „Đura Jakšić“

%

Rad mr Dragi Tasića opširno je predstavljen u studiji-hrestomatiji D. Kocića “Leskovački pisci – tragovi i traganja” (Leskovac 2016).

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor