Medveđa: Obeležen Spasovdan osvešćenjem zgrade lokalne samouprave

Loading

MEDVEĐA – Ovo je novi početak za sve uposlenike, ali i za građane koji će ubuduće moći mnogo brže i efikasnije da završavaju administrativne obaveze, a službenici mnogo komotnije da rade. Sve što smo do sada postigli u Medveđi, urađeno je timskim radom i zajedništvom. Spasovdan je zajednički praznik i samo zajedno možemo napred. Nadam se, i uveren sam da će naredne godine, prvi put posle Drugog svetskog rata, u Medveđi proći litije što je za nas izuzetno važno”, rekao je dr Nebojša Arsić, predsednik opštine i istakao da je pre tri dana svim građanima albanske nacionalnosti čestitao Bajram i da je danas od njih primio čestitke za slavu.

Zahvaljujući angažovanju lokalne samouprave, opština Medveđa dobila je 12 miliona dinara za rekonstrukciju Sijarinske Banje i uskoro se mogu da očekuju značajna ulaganja i u ovaj prirodni biser juga Srbije.

Spasovdan je veliki hrišćanski praznik, koji se slavi 40. dana nakon Vaskrsa. Spasovdan uvek pada u četvrtak šeste nedelje posle Uskrsa i jedan je od deset praznika posvećenih Hristu. Crkva u Medveđi i njeni vernici juče su proslavili Vaznesenje gospodnje, praznik u narodu poznatiji kao Spasovdan. Liturgijom ispred parohijskog doma crkve Vazdesenja gospodnjeg i tradicionalno, u zgradi opštinske uprave, uposlenici lokalne samouprave obeležili su svoju slavu.

Najpre su sveštena lica osveštala rekonstruisanu zgradu opštine i njene prostorije, a zatim se pristupilo činu sečenja slavskog kolača. Ovogodišnji domaćin slave Vladimir Gikić predao je običaj i slavu predsedniku opštine dr Nebojši Arsiću, a novom domaćinu poželeo puno zdravlja i uspeha u radu.

Predsednik Arsić je svim građanima opštine Medveđa čestitao slavu i zahvalio se na razumevanju, kako zaposlenih tako i građana, koji su morali da svoje poslove obavljaju i završavaju na različitim lokacijama, obzirom da je rekonstrukcija zgrade opštinske uprave zahtevala kompletno iseljenje svih službi.

 

 

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor